Το εκκλησάκι του Αγίου Νέστορος στο Καυτατζόγλειο στάδιο

Η θαυματουργική εμφάνιση του Αγίου που ματαίωσε την κατεδάφιση!

Δίπλα στο Καυτατζόγλειο στάδιο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, μπροστά από το βοηθητικό γήπεδο επί της οδού Αγίου Δημητρίου, υπάρχει εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο μεγαλομάρτυρα Νέστορα.

Στην περιοχή που τώρα βρίσκεται χτισμένο το Καυτατζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης παλαιότερα υπήρχαν τα προσφυγικά νεκροταφεία και εκκλησάκι αφιερωμένο στην Αγία Φωτεινή τη Σαμαρείτιδα, της οποίας το αγίασμα έρεε σε εκείνο το σημείο. Πρόκειται για το εκκλησάκι που σήμερα είναι αφιερωμένο στον άγιο Νέστορα.

Για την κατασκευή του Καυτατζογλείου σταδίου οι υπεύθυνοι για τα έργα αποφάσισαν να κατεδαφίσουν το εκκλησάκι… Οι πιστοί προσπάθησαν ν’ αποτρέψουν μια τόσο βάναυση πράξη αφού, κατά την ορθόδοξη πίστη, ο χώρος στον οποίο ανεγείρεται μία εκκλησία καθίσταται πλέον ιερός καθώς λείψανα αγίων τοποθετούνται στα θεμέλιά του. Έτσι η κατεδάφιση ενός ναού ή η παύση της λειτουργίας του ανέκαθεν αποτελεί τραγικό και ιερόσυλο γεγονός.

Το Καυτατζόγλειο στάδιο Θεσσαλονίκης

Παρά τις προσπάθειες όμως των πιστών της περιοχής, το σχέδιο κατεδάφισης δεν ματαιώθηκε. Τη νύχτα πριν την ημέρα, κατά την οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει η κατεδάφιση του ναού, κατ’ ομολογία του ίδιου του υπευθύνου της κατεδάφισης, εμφανίστηκε στον ύπνο του ο Άγιος Νέστορας και του είπε να μην πειράξει το εκκλησάκι, αλλά να φροντίσει να λάβει στο εξής το δικό του όνομα για να προστατεύει τους αθλητές που θα αθλούνταν στο στάδιο που θα κατασκευαζόταν δίπλα στον ναό.

Εκείνος συγκλονισμένος από τη θαυματουργική εμφάνιση του Αγίου ματαίωσε την κατεδάφιση και φρόντισε άμεσα να μετονομαστεί ο ναός τιμώντας πλέον τη μνήμη του Αγίου Νέστορος, που είναι ο προστάτης άγιος των αθλητών.

Πηγή: simeiakairwn.wordpress.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s