Να βρεις μιαν άλλη θάλασσα, μιαν άλλη απαλοσύνη

Angelo Morbelli, Snow (oil on canvas)

«Νὰ βρεῖς μίαν ἄλλη θάλασσα μίαν ἄλλη ἁπαλοσύνη»
Νίκος Γκάτσος, Αμοργός

Η πιο όμορφη αίσθηση στο χιόνι είναι η ησυχία με την οποία σκεπάζει την πλάση, όπου απλώνεται, αφράτο, κατάλευκο και απαλό. Μια απέραντη, βαθιά, βουβή γαλήνη που μέσα της ατάραχο βυθίζεται το βλέμμα, ατάραχος ο νους και η ψυχή μας.

Όσες κι αν είναι οι μπόρες της ζωής μας, οι έγνοιες οι τυραννικές και οι δοκιμασίες του βίου του καθενός, η φύση με έναν τρόπο εξακολουθεί να παραμένει η μεγάλη παρηγοριά που τροφοδοτεί τον άνθρωπο ανεξάντλητα με όλα εκείνα που έχασε αναζητώντας έναν κάλπικο «πολιτισμό» και μια πλάνα «ποιότητα ζωής» μακριά της…

Σε πείσμα των καιρών και όσων της έχουμε φορτώσει, μες στη μεγάλη θαυμαστή αγκαλιά της φύσης χιλιάδες χρόνια τώρα συντελείται απαράλλαχτο το θαύμα της δημιουργίας και της ζωής. Η φύση μας κρατά παντοτινά στον μυρωμένο κόρφο της χωνεύοντας τις λύπες μας, τις πίκρες μας, τα αδιέξοδα και τα παράπονά μας, αντέχοντας και συν-χωρώντας τα μύρια καμώματα και τη φασαρία μας, όπως η μάνα το άτακτο, μα πάντα αγαπημένο της παιδί.

Στον χειμώνα που έρχεται ας σεβαστούμε τη φύση γύρω μας όπως της αξίζει, ξέροντας πως από τη δική της ευημερία εξαρτάται και η δική μας αρμονική ανάπτυξη, η ηρεμία, η χαρά και η ζωή!

Καλό χειμώνα αγαπημένοι φίλοι!

Το ιστολόγιο

kimintenia.wordpress.com

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Να βρεις μιαν άλλη θάλασσα, μιαν άλλη απαλοσύνη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s